Kronen en bruggen

kronen en bruggen

Kronen en bruggen zullen voor veel mensen een uitkomst bieden wanneer een tand al meerdere keren gevuld is. Op het moment dat een tand te vaak gevuld is, kan het zijn dat de tand te weinig houvast heeft. Ook door het afbreken van een stukje tand of bij het ontbreken van tanden en kiezen zijn kronen uitstekende vervangers. Op een tandheelkundige en esthetisch verantwoorde manier completeren en verstevigen kronen uw gebit. Vanwege de kwaliteit en de methode waarop ze worden geplaatst is het bovendien een duurzame oplossing. De veelzijdigheid van kronen en bruggen zorgt ervoor dat het plaatsen van kronen een veel gedane ingreep is bij ons. Kronen en bruggen in Rotterdam laat u dan ook het beste plaatsen bij ons. Doordat we het plaatsen van kronen zeer regelmatig doen, zijn wij zeer ervaren met deze ingreep. Ook is het bij ons mogelijk om composiet facings in Rotterdam te laten plaatsen.

Waarvoor dienen kronen en bruggen?

Zoals gezegd bieden kronen meer houvast in het geval dat u te maken heeft met verzwakte tanden of kiezen. Een kroon is een kapje dat fungeert als kunsttand en wordt over uw eigen tand of kies geplaatst. Door middel van een kroon behoudt u uw eigen tand of kies en verstevigt die. Het kan zo zijn dat een tand of kies namelijk erg verzwakt is door vullingen en hierdoor niet sterk genoeg is om nog een vulling aan te kunnen. Natuurlijk kunnen kronen ook geplaatst worden uit puur esthetisch oogpunt. Wanneer u niet tevreden bent met de kleur of vorm van uw tand of kies, zorgt een kroon voor een mooi, natuurlijke verbetering. Indien u meerdere tanden en kiezen kwijt bent, kunt u kiezen voor een brug. In dat geval worden er een aantal kronen naast elkaar gebouwd met daartussen een zogeheten ‘dummy’, oftewel een zwevende kroon. Het kan ook zo zijn dat de dummy zich niet in het midden van de brug bevindt, maar aan het einde van de brug. Kronen en bruggen Rotterdam plaatsen wij graag voor u bij De Witte Keizer. Wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk een gezond en compleet gebit is voor uw zelfvertrouwen. Wij zullen er dan ook alles aan doen om u weer met een brede glimlach naar buiten te laten gaan.

De diversiteit van kronen en bruggen

Een kroon is als het ware een kunsttand die over de bestaande tand wordt geplaatst. Kronen op tanden zorgen er dus weer voor dat uw gebit compleet is. Het zal overigens helemaal niet opvallen dat u kronen heeft, doordat kronen heel makkelijk aan te passen zijn naar uw eigen gebit. Een kroon kan namelijk van verschillende materialen gemaakt worden, waardoor de kroon helemaal aangepast kan worden naar uw eigen gebit. Een kroon kan uit verschillende samenstellingen bestaan, zoals metaal, metaal-porselein of zirkonium. Met verschillende materialen kan de vorm en de kleur van de kronen volledig op maat gemaakt worden. Zo kunnen we er altijd voor zorgen dat de kleur van de kronen precies past bij de kleur van uw eigen tanden. Daarnaast zorgen we ervoor dat de vorm mooi past bij uw andere tanden.

De behandeling voor kronen en bruggen

Voorafgaand aan het plaatsen van kronen en bruggen is het in sommige gevallen noodzakelijk om een wortelkanaalbehandeling uit te voeren of implantaten te plaatsen. Door middel van afdrukken van de desbetreffende tanden of kiezen, de kaken en de relatie tussen de boven- en onderkaak wordt op een nauwkeurige manier bepaald hoe de kroon of brug geplaatst moet worden. U kunt tevens de kleur van uw kroon of brug bepalen samen met de tandarts. Het kan nodig zijn om uw eigen tanden te slijpen, zodat de kroon goed geplaatst kan worden. Meestal gebeurt dit onder plaatselijke verdoving. Nadat alles in orde is, wordt de kroon vastgezet. De kroon zal nu dienen als uw nieuwe tand. Na het plaatsen van de kroon heeft u dus kronen die u gewoon gebruikt zoals u dat ook doet met uw eigen tanden. Afhankelijk van de behandeling en het advies van de tandarts zullen er ook vervolgbehandelingen plaatsvinden.

Wat zijn de kosten?

De kosten van kronen zijn erg divers doordat dit afhankelijk is van de eventuele voorbehandelingen. Er is dus geen standaard prijs te benoemen. Daarnaast is natuurlijk ook de materiaalkeuze voor de kronen van invloed op de prijs. Ook is het belangrijk om te weten dat een kroon niet in het basispakket zit bij de verzekering. De vergoeding zal dus lopen via een aanvullende tandartsverzekering.

Voordelen

Al met al hebben kronen en bruggen veel voordelen. Zo kunnen uw eigen tanden grotendeels behouden worden en is er over het algemeen vaak geen grote ingreep nodig. Doordat kronen en bruggen over uw eigen tanden geplaatst worden, zullen deze snel als uw eigen tand gaan aanvoelen. Bij De Witte Keizer bent u verzekerd van een mooi gebit en gaat u altijd weer met een glimlach naar buiten! Onze tandarts en mondhygiënist in Rotterdam staat voor u klaar!

Tandarts Rotterdam
tandarts Rotterdam

Wij ontvangen u graag in onze praktijk!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.