Facings Rotterdam

Wanneer je op zoek bent naar mooie, natuurlijk uitziende facings in Rotterdam, dan bent u in onze praktijk aan het juiste adres. Wij bieden verschillende soorten facings aan die ervoor zorgen dat uw gebit weer een mooi geheel wordt. Voordat u in aanmerking komt voor een facing, gaan er verschillende afspraken aan vooraf. Samen met u bespreken we de mogelijkheden en geeft de tandarts u advies. Aan de hand van dit gesprek zal eventueel een afspraak worden gemaakt om de facing op te meten en te maken. De facing wordt door ervaren, professionele en vakbekwame tandartsen geplaatst. Uiteraard kunt u contact met ons opnemen voor eventuele vragen over deze behandeling. Als u in aanmerking komt voor facings in Rotterdam, dan staan wij voor, gedurende en na het proces voor u klaar om eventuele problemen voor u op te lossen. Samen zorgen we ervoor dat u met een stalende glimlach de praktijk verlaat.

Wat zijn facings in Rotterdam?

Een facing is een soort schild dat op de tand wordt bevestigd. Er komt een soort extra laagje over de bestaande tand heen. Facings worden over het algemeen gebruikt om het gebit er mooier uit te laten zien. De facings in Rotterdam worden op maat gemaakt, zodat deze perfect om de tand heen passen. Voordat de facing geplaatst kan worden, volgt er een proces volgens de richtlijnen. Van tevoren vindt er een gesprek plaats tussen u en de tandarts. Aan de hand van dit gesprek kan hij bepalen of een facing wenselijk is óf dat u bijvoorbeeld beter voor een kunstgebit in Rotterdam kunt kiezen. Mocht er beslist worden dat facings de beste oplossing is, dan kan er een plan worden gemaakt. Dit plan bestaat uit het plaatsen van de facing of het maken van de afdruk, zodat deze gemaakt kan worden. U kunt hoe dan ook altijd terecht bij de tandarts in Rotterdam voor al uw vragen.

facings Rotterdam

Een goede behandeling voor uw tanden
start bij De Witte Keizer Tandheelkunde

Waarom kiezen voor facings in Rotterdam?

Een facing is over het algemeen niet medisch noodzakelijk, maar zorgt er wel voor dat uw gebit er mooier uit komt te zien. Een facing is dus een vorm van esthetische tandheelkunde. Facings zijn voor verschillende dingen te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan het opvullen van een spleet tussen twee tanden, het repareren van afgebroken hoekjes, verkleurde tanden weer wit maken of scheve tanden verbergen. Dit zijn allemaal onderdelen waar facings voor gebruikt kunnen worden. Een facing kan uit verschillende materialen bestaan, maar wordt voornamelijk van porselein of composiet gemaakt. Deze materialen geven de meest natuurlijke uitstraling, zodat de facing niet opvalt. In de meeste gevallen kan een facing in één dag worden geplaatst. Er kan namelijk ook gebruik worden gemaakt van het aanbrengen van laagjes. Zo kan de tandarts laagje voor laagje zien of de tand in verhouding is met de rest van het gebit.

Verschil tussen een kunstgebit en facings in Rotterdam

Er zijn een hoop verschillen te vinden wanneer we kijken naar facings en kunstgebitten in Rotterdam. Om te beginnen wordt een facing over de tand heen geplaatst en wordt een kunstgebit of prothese gebruikt in plaats van de tand. Het is dus bij een facing noodzakelijk dat de tand nog bestaat en hier een schild overheen geplaatst kan worden. Een ander verschil is dat bij een facing de tand afgeslepen kan worden of behandeld wordt met zuur. In het geval van een kunstgebit worden slechte tanden getrokken. Daarnaast is een kunstgebit vaak medische noodzaak, terwijl facings in Rotterdam gebruikt worden voor het esthetisch mooier maken van het gebit. Het is aan te raden om eerst na te gaan of facings een oplossing zijn voor uw probleem. In onze praktijk in Rotterdam worden alle opties met u besproken. De beste oplossing is natuurlijk om uw eigen tanden te behouden. Wij doen er dan ook alles aan om ervoor te zorgen dat er geen tanden getrokken hoeven te worden. Dit doen wij door u tweemaal per jaar op controle te laten komen en u advies te geven over het verzorgen van uw eigen tanden. Mocht u toch in aanmerking komen voor facings of een kunstgebit, dan bent u bij ons meer dan welkom!

facings Rotterdam

Kosten en vergoeding facings in Rotterdam

Het aanbrengen van facings worden niet in de basisverzekering van de tandarts vergoed. Wanneer u echter kiest voor een aanvullende tandarts verzekering, dan wordt dit wel vergoed. Het is dus van groot belang dat u voorafgaand aan de behandeling de opties bekijkt. Zo zijn facings een stuk goedkoper dan kunstgebitten of protheses, maar moeten deze uiteraard wel passend zijn voor uw probleem. Daarnaast zijn facings in Rotterdam die wegens esthetische redenen worden geplaatst cosmetisch. Dit wil zeggen dat de verzekering deze niet altijd vergoed. Ga voor vragen over de vergoeding in gesprek met uw zorgverzekeraar of neem contact met ons op.

Tandarts Rotterdam

Wij ontvangen u graag in onze praktijk!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.