Bleken

bleken

Naarmate de tijd verstrijkt, worden uw tanden en kiezen donkerder van kleur. De oorzaken hiervan zijn onder andere: roken, glazuurlaag op uw tanden die dunner wordt, medicatie, koffie, thee of wijn. Uiteraard weet De Witte Keizer Tandheelkunde hier raad mee en kunt u bij ons terecht voor de meest innovatieve en bovendien minst schadelijke methode om uw tanden te bleken. In overleg met onze tandartsen kunt u er ook voor kiezen uw tanden thuis te bleken. Hieronder leest u hoe u wittere tanden krijgt. Afhankelijk van het gewenste eindresultaat en de ernst van de verkleuring, zal de tandarts een deskundig advies geven en een behandeling in de praktijk zelf aanbieden met een eventuele voortzetting thuis, of volledig thuis.

Witte tanden bij De Witte Keizer

Bij De Witte Keizer Tandheelkunde krijgt u de meest stralende, natuurlijke, witte glimlach. Uw tanden bleken wij met Philips Zoom!. Door middel van deze innovatieve methode zijn wij in staat om op een zeer effectieve, veilige manier uw tanden te bleken. Deze methode is uitgebreid getest en wordt uitgevoerd door onze tandartsen in de praktijk, zo weet u zeker dat het op de meest verantwoorde manier gebeurt.

Allereerst zal de tandarts u een uitgebreide uitleg geven over de behandeling. Tijdens deze uitleg worden de verschillende mogelijkheden besproken, waarbij u de gewenste tint aan kunt geven. De huidige kleur van uw tanden wordt vastgesteld, waarna de voorbereiding zal starten.

Thuis tanden bleken

Op basis van het advies van de tandarts kan het tanden bleken thuis uitgevoerd worden. U ontvangt op maat gemaakte bitjes voor uw onder- en bovenkaak in combinatie met de speciale bleekgel. Deze gel kunt u aanbrengen in de bitjes of bleeklepels, waarna u die in de ochtend en in de avond kunt dragen. Afhankelijk van het advies van uw tandarts, kunt u de bleekbitjes 15 of 30 minuten dragen.

De op maat gemaakte bleekbitjes worden eenmaal gemaakt en kunt u blijven gebruiken bij vervolgbehandelingen.

Werkwijze tanden bleken

De bleekvloeistof die wordt gebruikt bij het tanden bleken bevat 6% waterstofperoxide. Uit onderzoeken is gebleken dat dit het meest efficiënte middel is om wittere tanden te krijgen. De kleurmoleculen in uw tand, die ontstaan kunnen zijn door roken, eten of drinken, worden afgebroken door het bleekmiddel. Dit resulteert in natuurlijk witte tanden.

Tanden bleken met waterstofperoxide is tevens niet slecht voor uw gebit, iets waar vaak over gesproken wordt. In tegenstelling tot koolzuurhoudende dranken zoals cola, zal het bleekmiddel het glazuur of de structuur van uw tanden niet blijvend aantasten. Dit zal enkel tijdelijk zijn om door te kunnen dringen tot de kleurmoleculen die afgebroken dienen te worden. Vaak zijn behandelingen op basis van actieve kool juist erg schadelijk voor uw tanden. De schurende middelen hierin zullen uw glazuur helaas wel blijvende schade toebrengen.

Bij De Witte Keizer bleken wij uw tanden met een tandenbleekmethode die zorgt voor een stralende glimlach en sterker glazuur. Na de behandeling kunt u genieten van een witte lach, glimmende tanden en een gezond, sterker tandglazuur.

Tandarts Rotterdam
tandarts Rotterdam

Wij ontvangen u graag in onze praktijk!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.