Kunstgebit Rotterdam

Een kunstgebit in Rotterdam zorgt ervoor dat uw glimlach weer compleet is. Ons team is gespecialiseerd in het adviseren, maken en zetten van kunstgebitten. Wij zorgen er samen voor dat u zich weer zelfverzekerd voelt over uw gebit. Wanneer u een kunstgebit bij ons heeft laten plaatsen, blijven wij beschikbaar voor u om vragen te stellen en proberen wij eventuele problemen voor u op te lossen. Zo kunt u ook bij ons terecht voor een kunstgebit reparatie in Rotterdam. Wij proberen u zo goed en snel mogelijk te voorzien van de juiste prothese zorg. Na het zetten van het kunstgebit raden wij u aan regelmatig onze praktijk te bezoeken. Zo kunnen wij de prothese in de gaten houden, eventuele tandvleesontstekingen voorkomen en uw kunstgebit repareren waar nodig. De complete zorg omtrent uw kunstgebit in Rotterdam ontvangt u bij ons!

Wat is een kunstgebit in Rotterdam

Een kunstgebit is een prothese die missende tanden in het gebit opvult. Het kan voor één of meerdere tanden gebruikt worden en soms zelfs de hele rij. Deze opvulling zorgt ervoor dat het gebit weer compleet is en wordt vaak gebruikt om men zich zelfverzekerder te laten voelen. De prothese wordt op maat gemaakt, zodat deze perfect in de mond past. Aan het maken van een kunstgebit in Rotterdam zit een heel proces aan vast. Tijdens dit proces wordt er een afdruk gemaakt van de plek waarop de prothese moet komen. Deze afdruk wordt gebruikt om de uiteindelijke prothese te maken, zodat deze kloppend is. De prothese kan van verschillende materialen worden gemaakt zoals kunsthars of metaal. Er wordt altijd een tand met een stuk tandvlees gemaakt. Op deze manier valt het kunstgebit minimaal op en blijft deze goed zitten.

kunstgebit Rotterdam

Een goede behandeling voor uw tanden
start bij De Witte Keizer Tandheelkunde

Waarom een kunstgebit?

Het is aan te raden voor een kunstgebit te kiezen wanneer u problemen ervaart met uw eigen tanden die (bijna) niet meer te verhelpen zijn. Het kan bijvoorbeeld zo zijn dat uw tanden van slechte kwaliteit zijn en hierdoor getrokken moeten worden. Wanneer een volwassen tand getrokken wordt, vormt er geen nieuwe tand en zal er een gat blijven in uw mond. Een kunstgebit in Rotterdam zorgt ervoor dat er geen gaten meer zijn en dat u gemakkelijker kunt kauwen. Bij het bezoek aan onze tandarts in Rotterdam zal u geadviseerd worden of het wenselijk is een kunstgebit te nemen. Aan de hand van dit advies en uw wensen wordt de beslissing gemaakt. Het nemen van een kunstgebit moet namelijk een weloverwogen keuze zijn. Soms wordt er namelijk gekozen om meerdere tanden te trekken, zodat de prothese een hele rij aan tanden is. Dit is een ingreep die vrij veel impact zal hebben. Het is daarom van groot belang deze keuze goed te overleggen met uw tandarts in Rotterdam.

Kunstgebit reparatie Rotterdam

In onze praktijk wordt er niet alleen advies gegeven en kunstgebitten gemaakt, wij helpen u ook met het kunstgebit repareren in Rotterdam. Het kan voorkomen dat uw kunstgebit niet meer werkt zoals deze zou moeten werken. Dit kan komen doordat deze al een langere tijd meegaat en versleten is. Hierbij is het van groot belang dat u langskomt in de praktijk om een kunstgebit reparatie in Rotterdam uit te voeren. Wij zorgen ervoor dat uw kunstgebit weer zo goed als nieuw is en u hier nog jaren plezier van kunt hebben. Wanneer u langskomt om uw kunstgebit te laten repareren in Rotterdam, proberen wij de reparatie zo snel mogelijk uit te voeren. Wij weten namelijk als geen ander hoe belangrijk het is om uw kunstgebit weer te kunnen gebruiken. Binnen onze praktijk staan verschillende professionals klaar om uw kunstgebit reparatie in Rotterdam uit te voeren.

kunstgebit Rotterdam

Kosten en vergoeding kunstgebit in Rotterdam

Het aanschaffen van een kunstgebit wordt gedeeltelijk vergoed door de basisverzekering. Het uitvoeren van reparaties aan het kunstgebit wordt vaak volledig vergoed door de basisverzekering. Echter zal het trekken van tanden niet worden vergoed door de basisverzekering, ook niet wanneer u daarna een prothese krijgt. Voordat u een kunstgebit krijgt, wordt er een gesprek met de tandarts ingepland. Hierin worden de mogelijkheden, kosten en vergoedingen van het kunstgebit besproken. Twijfelt u over de vergoeding of kosten van een kunstgebit in Rotterdam? Neem dan contact op met onze tandartspraktijk.

Tandarts Rotterdam

Wij ontvangen u graag in onze praktijk!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.