Non-prep facings Rotterdam

Onze tandartsenpraktijk in Rotterdam biedt u de beste en meest natuurlijk uitziende facings binnen de omgeving Rotterdam aan. We bieden verschillende soorten facings aan die ervoor zorgen dat uw gebit weer één mooi geheel wordt. Zowel gewone facings als non-prep facings in Rotterdam zijn in onze praktijk mogelijk. Om hierin de juiste keuze te maken, wordt alles eerst met u besproken zodat u op de hoogte bent van de voor- en nadelen. Dit gesprek wordt uitgevoerd door de tandarts, die jarenlange ervaring heeft op het gebied van non prep facings. Het plaatsen van de facing, in welke vorm dan ook, wordt uiteraard ook door de vakbekwame en professionele tandarts binnen onze praktijk in Rotterdam gedaan. Ons gehele team staat voor u klaar om u te voorzien van de best mogelijke mondzorg. Dit geldt voor zowel facings als non prep facings in Rotterdam.

Wat zijn non prep facings in Rotterdam?

Een gewone facing is een soort schild of extra laagje dat op de tand wordt bevestigd. Over het algemeen worden deze enkel gebruikt om het gebit mooier te maken. Om een gewone facing goed te bevestigen wordt vaak een deel van de bestaande tand afgeslepen. Dit zorgt ervoor dat de facing beter blijft zitten en niet snel van de tand afvalt. Non prep facings zijn bijna hetzelfde als gewone facings. Echter hoeven de tanden bij non prep facings in Rotterdam niet worden afgeslepen. Ze worden over de tand heen geplaatst of worden laagje voor laagje aangebracht. De non-prep facings voldoen aan de standaarden van de kwaliteitseisen. Voordat de non prep facing kan worden aangebracht, vindt er een gesprek met de tandarts plaats. Tijdens dit gesprek worden de mogelijkheden en eventuele uitkomst besproken. Zo weten jullie beiden wat er van elkaar verwacht wordt.

non prep facings Rotterdam

Een goede behandeling voor uw tanden
start bij De Witte Keizer Tandheelkunde

Waarom kiezen voor non-prep facings in Rotterdam?

Over het algemeen is een facing niet medisch noodzakelijk, maar zorgt het er wel voor dat uw gebit er mooier uit komt te zien. Deze vorm van tandheelkunde wordt esthetische tandheelkunde genoemd en is gericht op het aanzicht van uw gebit. Non prep facings kunnen voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan het opvullen van een spleet tussen de tanden. De facing wordt dan op een manier geplaatst dat het gat wordt opgevuld en de tanden dichterbij elkaar lijken te staan. Het is ook mogelijk de kleur van de tanden te veranderen met een non-prep facing. Hierbij wordt de facing die over de tand wordt geplaatst gematcht met de kleur van de andere tanden. Wanneer een deel van uw tand is afgebroken kan een non-prep facing ook een goede oplossing zijn. Een non prep facing kan van verschillende materialen gemaakt worden. Zo bestaan er facings die gemaakt zijn van porselein, maar ook van composiet. Deze materialen geven de meest natuurlijke uitstraling.

Gewone facings of non prep facings in Rotterdam

Het grootste verschil tussen gewone facings en non-prep facings in Rotterdam, is dat bij het zetten van gewone facings de tand afgeslepen moet worden. Bij non-prep facings worden de eigen tanden niet aangetast. Non prep facings zijn dus een stuk beter voor de gezondheid van de eigen tanden. Binnen onze praktijk in Rotterdam zijn wij ervan overtuigd dat het altijd beter is om de eigen tanden te behouden. Wanneer deze echter te slecht of afgebroken zijn, is het nodig om een kunstgebit of gewone facing te nemen. Voordat we op het punt komen om tanden te trekken of af te slijpen, gaan er verschillende gesprekken aan vooraf. Deze gesprekken voert u samen met de tandarts, zodat jullie beiden de wensen, verwachtingen en behoeftes van elkaar weten. Op deze manier zorgen wij er voor dat u onze praktijk tevreden verlaat.

non prep facings Rotterdam

Kosten en vergoeding facings in Rotterdam

Facings zijn een vorm van cosmetische tandheelkunde. Dit wil zeggen dat het niet medisch noodzakelijk is, maar gebruikt wordt voor het aanzicht van het gebit. Het gaat erom dat het gebit mooier wordt. Om deze reden wordt het aanbrengen van non prep facings in Rotterdam, in welke vorm dan ook, niet vergoed wordt door de basis verzekering. Wanneer u ervoor kiest om een aanvullende verzekering te nemen, dan wordt dit wel vergoed. Voordat u een vorm van facings kiest, raden wij u aan in gesprek te gaan met onze tandarts in Blaak, Rotterdam. Hij zal u helpen bij het maken van de juiste keuze en kan u ook adviseren over de vergoeding. Bij vragen kunt u ook altijd terecht bij uw zorgverzekeraar of kunt u contact met ons opnemen.

Tandarts Rotterdam

Wij ontvangen u graag in onze praktijk!

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring van onze bezoekers te verbeteren. Door verder gebruik te maken van onze website, gaat u akkoord met de privacy- en cookieverklaring.